There was an error in this gadget

Thursday, November 24, 2011

Parents Balik Haji


yeay... parents dah selamat sampai dah 16 November aritu... tp kita baru sempat nak update blog ari nie... pagi tu kita pegi ngan abie ngan adik sekali... patutnya nak kuar umah pkl 6.30 pagi sbb parents patutnya sampai pkl 7 pagi kat klia... tp flight delay sejam... so, kitaorg gerak dr umah pkl 7 lebih... mcm mana kita tau flight delay ? hehe tepon je hotline tabung haji... 03 - 6207 1919 ... 24 hours.. cuma kena sediakan no KT ngan nama ngan no mykad utk diaorg semak...

- seperti biasa, posing sementara menunggu ;) -

sampai2 tu, kitaorg tunggu kat ketibaan antarabangsa.. kalau ikut logik kat situ lah kan.. sbb flight dr Jeddah... rupa2 nya bukan.. kena tunggu kat ketibaan domestik.. nasib baik tanya kat abg polis tu.. mula2 adik g tanya.. pastu sbb tak pecaya, kita pulak g tanya.. patutlah kat situ tak meriah sgt (but still ada org tunggu kat situ)... bila sampai kat ketibaan domestik tu, baru lah ramai org... 

- ada gaya photographer tak? hikhik -

apa perasaan masa tu?.. erm... masa nie dah start rasa berdebar2... tak tau nak reaksi mcm mana hehe.. rasa mcm nak nangis pun ada... huhu... bila orang pertama kuar dr ketibaan tu, bertambah debar... excited pun ada jugak hehe... parents kita kuar kira yang paling awal kot.. dlm orang yang ke 5 / 6... hehe... bila nampak je abah ngan mak.. terloncat2 lambai hikhik... mcm budak2.. senyum sampai ke telinga... nak nangis tp tahan.. sbb tak nampak org nangis pun hehe *mmglah diaorg blm nangis sbb parents diaorg blm kuar kan kan...

  
                                         - yeay... nampak dah abah ngan mak... best2 ... :D -

- walaupun kita degil sikit, tp syg sgt abah ngan mak -

jumpa je kat tmpt lapang sikit, terus salam2.. excited punya pasal sampai terlupa nak doa... org kata, masa orang haji balik, malaikat still ada lagi.. so doalah apa yang patut.. tak tahulah betul ke tidak.. awal2 tu siap pesan kat abie ngan adik.. bila sampai masa, kita sendiri pun tak teringat nak doa huhu... lepas salam2 baru teringat, masa tu lah baru doa hikhik... valid lg kot...


  
- bag abah ngan mak pun beranak jugak hehe -

masa kat luar tu la baru jadi drama... lepas salam ngan abah, pusing2 nengok mak ngan adik dah nangis2... huhu... sedih sgt rasa masa nie... lg2 nengok abah ngan mak mcm kurus sikit.. letih agaknya... dalam masa yang sama, rasa happy sgt2... sempat jugaklah posing2 ambik gambar hehe...


 
- sedih + happy + rindu -

- abie ngan mak posing -

abah ngan mak nampak kurus... sampai2 je, abah tolak bag sampai kat luar... ingatkan nak cari tmpt lapang... rupanya ada agenda tersembunyi... abah tanya abie, ada rokok tak? oopsss... ingatkan dah berenti dah hehe... aritu g Jakarta, masa balik ada belikan abah rokok benson kat airport.. masa kemas2 brg nak bawak balik, ckp kat abie, maybe abah dah berenti rokok kot sbb 45 hari kat sana... so, abie kata.. tak yah bawak balik lg rokok tu... if abah blm berenti rokok, abie balik jumaat tu abie bawakkan sekali... akhirnya rokok tu jadi milik abah jugak hehe... *kalau tak, mesti abie yang nak hisap rokok tu kan... ish ish ish

  
      - mak tgh ckp ngan kak long masa nie -                         - oppsss.. apa kat tgn abah tu? hehe -

- ooo ... nielah pembekal rokok kat abah nie -


lepas ambik2 bag, kita ngan abie berpecah... mak naik ngan kita, abah naik ngan adik... kitaorg balik terus kluang... abie kena keje sbb aritu baru ja cuti ngan ada kursus kat marriot... sepanjang perjalanan tu borak2 ngan mak.. lama tak borak2..

                                         - satu bag tertinggal ... nasib baik kwn abah tepon -


- rajinnya abie ... i liiikkeeeeee -

sampai2 kluang, abah ngan mak nak g sembahyang dulu kat masjid dekat umah... kak long ngan makcik2 suma dah standby dah kat umah.. buat majlis kesyukuran sikit ngan makan2... dah selesai sembahyang suma, baru kitaorg balik umah... kat umah, drama lagi... turn makcik2 pulak nangis2 hehe.. yg kelakar sikit, bila makcik kita tanya .. "balik sorang ke?" ... dengan pantasnya kita jawab... "eh, adik blm sampai ke?" hehe... rupa2nya diaorg tanya abie... diaorg ckp, baru tinggal kejap dah lupa kat suami.... hikhik... ala.. mana biasa kan... baru lagi... * mana boleh lupa kat abie kan.. kan... cuma masa tu confius sikit soalan tu.... hehe

  
- kak long & family sambut kat umah -

umah org dtg sampai ke mlm... yg kagum sikit, abah ngan mak nampak segar ja.. tak nampak penat pun... kita ptg tu tido kejap... mcm kita pulak yang balik dr haji hehe

- buah delima giant -

Kesimpulannya : bila nengok parents balik haji, rasa mcm best... nanti nak ajak abie g wat umrah lah... kena kumpul duit dr skrg :) doa2kanlah ya .... dgn harapan hidup akan lebih tenang dan diberkati selalu.....
 

No comments:

Post a Comment